De Bouwmarktconcurrent
Laminaat vloeren
Bouwmarktconcurrent
Bouwmarktconcurrent Bouwmarktconcurrent
Bouwmarktconcurrent
Bouwmarktconcurrent aanbiedingen binnendeuren
aanbiedingen buitendeuren
aanbiedingen laminaat bezorging van uw binnendeuren
bezorging van uw buitendeuren
bezorging van uw laminaat help bij laminaat
help bij laminaat
help bij laminaat nieuws over het bouwmarktconcurrent assortiment
nieuws over het bouwmarktconcurrent assortiment
nieuws over het bouwmarktconcurrent assortiment contact met de bouwmarktconcurrent
contact met de bouwmarktconcurrent
contact met de bouwmarktconcurrent reacties
Artikel Zoeken
Zoek naar binnendeuren, buitendeuren, gereedschap, sanitair, gereedschap, verf, zonwering, gashaarden, cando deuren, storemax kasten, Skantrae Deuren, Lambriseringen en bouwmaterialen op de Bouwmarktconcurrent wanneer u goedkoop wilt verbouwenZoek naar binnendeuren, buitendeuren, gereedschap, sanitair, gereedschap, verf, zonwering, gashaarden, cando deuren, storemax kasten, Skantrae Deuren, Lambriseringen en bouwmaterialen op de Bouwmarktconcurrent Zoek naar binnendeuren, buitendeuren, gereedschap, sanitair, gereedschap, verf, zonwering, gashaarden, cando deuren, storemax kasten, Skantrae Deuren, Lambriseringen en bouwmaterialen op de Bouwmarktconcurrent
Deuren, vloeren en kasten zijn onze specialiteit
   STEL UW VRAAG
Wij leveren ook ondervloeren voor al uw laminaat wensen
   OFFERTE
PRODUCTGROEPEN
Handige links

Veel manieren om te betalen
Qshops keurmerk

 
 

Hoe werkt een petroleumkachel?


Hoe werkt een petroleumkachel? Hoe werkt een petroleumkachel?

Twijfel je al een tijdje over het aanschaffen van een petroleumkachel voor het verwarmen van je huis, vakantiewoning of misschien wel schuur of garage? Dan kunnen we ons goed voorstellen dat je misschien eerst nog wat meer te weten wilt komen over deze inmiddels weer opkomende trends qua verwarmen. Waar het overgrote deel van de mensen gewend is het huis te verwarmen op gas, is een petroleumkachel toch net even anders. Daarom nemen we je in dit artikel stap voor stap mee in de werking van deze kachel en vertellen we je ook wat de voordelen zijn en waar je bij aanschaf rekening mee moet houden.

De geschiedenis van de petroleumkachel

Petroleumkachels werden voor het eerst geïntroduceerd in de 19e eeuw en waren destijds een revolutionaire uitvinding. Ze vervingen de traditionele hout- en steenkoolkachels die veel rook en as produceerden. Met de komst van de petroleumkachel was het mogelijk om een schone en efficiënte warmtebron te hebben in huis. In het verleden waren petroleumkachels voornamelijk te vinden in plattelandsgebieden waar elektriciteit niet beschikbaar was. Ze werden veel gebruikt tijdens de wintermaanden om de huizen warm te houden. Hoewel ze toen al effectief waren, hadden ze ook nadelen, zoals geur en de noodzaak van regelmatig onderhoud. Dit is tegenwoordig natuurlijk wel anders. Tegenwoordig worden petroleumkachels nog steeds gebruikt, zij het in mindere mate dan voorheen. In sommige delen van de wereld, met name ontwikkelingslanden, zijn ze nog steeds een belangrijke bron van warmte, vooral in gebieden zonder toegang tot elektriciteit of aardgas.

Zo werkt een petroleumkachel

Nu je een stukje geschiedenis hebt kunnen lezen, is het tijd om het te gaan hebben over de werking van deze kachel. Dit doen we stap voor stap van brandstof tot aan de veiligheidsvoorzieningen. Want zoals je zult begrijpen, is het wel belangrijk dat je kiest voor een petroleumkachel met de nodige veiligheidsvoorzieningen. Wil je zeker weten dat je de beste petroleumkachels koopt? Dan is het belangrijk om te kiezen voor een gerenommeerd merk.

Hoe werkt petroleum?

Petroleum wordt gebruikt als brandstof in een petroleumkachel. Petroleum is een koolwaterstoffen mengsel dat een hoog vlampunt heeft, waardoor het langzaam verdampt bij kamertemperatuur. Dit heeft als voordeel dat je het veilig kunt opslaan, zonder dat je bang hoeft te zijn voor brandgevaar. Belangrijk is wel dat je zorgt dat er in de ruimte waar het wordt bewaard, genoeg ventilatie is en niet in de buurt van bijvoorbeeld vuur wordt bewaard. Dus niet te dicht bij de kachel zelf of onder het gasfornuis bijvoorbeeld.

Hoe verbrand petroleum?

De verbranding van petroleum in een petroleumkachel is een apart proces. Het petroleum verdampt eerst door de warmte. Dit zorgt voor gasvorming. Dit vermengt zich vervolgens met de lucht in de kachel, waardoor verbranding ontstaat. Daarbij is het wel belangrijk dat de juiste verhouding wordt aangehouden. Gelukkig hoef jij je hier geen zorgen over te maken en wordt dit allemaal automatisch geregeld in de kachel zelf. Let wel op dat je altijd Petroleum type C gebruikt, dus niet Petroleum B. Wanneer je goedkoop petroleum aan de pomp koopt is het dus van belang dat je hier op let.

Het verwarmen

Het is natuurlijk logisch dat wanneer de boel brand, er ook warmte vrij komt. Deze warmte zorgt ervoor dat de lucht verwarmt, waardoor de ruimte uiteindelijk ook warm wordt en aangenaam aanvoelt.

Praktische tips voor veilig gebruikt

Nu je weet hoe een petroleumkachel werkt, willen we graag wat praktische tips met je delen voor veilig gebruik van de kachel. Zo is het belangrijk om de kachel pas bij te vullen op het moment dat deze volledig is afgekoeld. Het is daarom dus ook belangrijk om de hoeveelheid brandstof te controleren voordat je deze aansteekt. Je zit er namelijk niet op te wachten dat je straks halverwege de avond niet meer voldoende brandstof hebt, waardoor je eerst een half uur of langer moet wachten totdat de kachel volledig is afgekoeld. Tijdens het branden is het belangrijk dat je zorgt voor voldoende ventilatie. Dit kan door bijvoorbeeld het raam op een kier te zetten. Ben je klaar met het gebruik van de kachel, maak deze dan goed schoon nadat de kachel is afgekoeld. Zo voorkom je dat roetdeeltjes zich kunnen ophopen en de kachel verstopt kan raken met storing tot gevolg.

wij leveren oa. Krono, StoreMax, Skantrae deuren, Geberit, Metabo, Meister, Berry alloc, Quickstep, Ambiant
   
bouwmaterialen laminaat vloeren bestel online of bel.
TNT Pin Ideal