De Bouwmarktconcurrent
Laminaat vloeren
Bouwmarktconcurrent
Bouwmarktconcurrent Bouwmarktconcurrent
Bouwmarktconcurrent
Bouwmarktconcurrent aanbiedingen binnendeuren
aanbiedingen buitendeuren
aanbiedingen laminaat bezorging van uw binnendeuren
bezorging van uw buitendeuren
bezorging van uw laminaat help bij laminaat
help bij laminaat
help bij laminaat nieuws over het bouwmarktconcurrent assortiment
nieuws over het bouwmarktconcurrent assortiment
nieuws over het bouwmarktconcurrent assortiment contact met de bouwmarktconcurrent
contact met de bouwmarktconcurrent
contact met de bouwmarktconcurrent reacties
Artikel Zoeken
Zoek naar binnendeuren, buitendeuren, gereedschap, sanitair, gereedschap, verf, zonwering, gashaarden, cando deuren, storemax kasten, Skantrae Deuren, Lambriseringen en bouwmaterialen op de Bouwmarktconcurrent wanneer u goedkoop wilt verbouwenZoek naar binnendeuren, buitendeuren, gereedschap, sanitair, gereedschap, verf, zonwering, gashaarden, cando deuren, storemax kasten, Skantrae Deuren, Lambriseringen en bouwmaterialen op de Bouwmarktconcurrent Zoek naar binnendeuren, buitendeuren, gereedschap, sanitair, gereedschap, verf, zonwering, gashaarden, cando deuren, storemax kasten, Skantrae Deuren, Lambriseringen en bouwmaterialen op de Bouwmarktconcurrent
Deuren, vloeren en kasten zijn onze specialiteit
   STEL UW VRAAG
Wij leveren ook ondervloeren voor al uw laminaat wensen
   OFFERTE
PRODUCTGROEPEN
Handige links

Veel manieren om te betalen
Qshops keurmerk

 
 

Houtsoorten voor elke klus: wat moet je weten?


Houtsoorten voor elke klus: wat moet je weten? Houtsoorten voor elke klus: wat moet je weten?

Heb je zin om nog eens lekker te klussen? Grote kans dat je daar hout bij nodig hebt. Hout is een sterk, duurzaam en eenvoudig te bewerken materiaal en daarom populair bij klussers. Wat het werken met hout soms wel ingewikkeld kan maken, zijn de vele houtsoorten die er bestaan. Denk aan douglas hout, hardhout, vurenhout en tuinhout. Welke soort is het beste? En wat zijn de verschillen? We kunnen je alvast verklappen dat de beste houtsoort verschilt per klus. Er is niet één houtsoort die voor alle klussen het beste is. Zo vergt het hout voor de bouw van een huis hele andere eigenschappen dan voor de bouw van een aanlegsteiger. Zie je door de bomen het bos niet meer? Lees dan zeker even verder. In dit artikel geven we je namelijk twee tips om de beste houtsoorten voor jouw klus te vinden.

Bezoek een houthandel (fysiek of digitaal)

Als je met hout gaat klussen, is het altijd aan te raden om een houthandel te bezoeken. Dit kan enerzijds een fysieke winkel zijn, maar tegenwoordig is er ook digitaal genoeg mogelijk. Een bezoek aan een houthandel geeft je niet alleen een goed beeld van de houtsoorten die beschikbaar zijn, maar zorgt er ook voor dat je met ervaren klussers in contact kunt komen. Zij kunnen je precies vertellen welke houtsoorten in jouw specifieke geval de beste keuze zijn. Ook kun je ze altijd om extra klustips vragen. Net als een soort kluscoach, maar dan gratis! Grote kans dat het je kluswerkzaamheden gaat verbeteren.

Eenvoudig komen of avontuurlijk verzamelen?

Nadat je bij een houthandel bent geweest, weet je precies welke houtsoorten het beste zijn. Vervolgens kun je ervoor kiezen om bij diezelfde handel het hout te kopen of op een andere manier aan je materiaal te komen. Hoewel hout kopen verreweg de snelste en makkelijkste manier is, kun je er ook voor kiezen om zelf naar een bos te gaan om het te verzamelen. Hiervoor is het wel belangrijk dat je het vooral voor het avontuur doet en niet zo zeer voor de kostenbesparing. De kans is namelijk groot dat de kwaliteit van het hout dat je zelf verzamelt lang niet zo goed is als het hout van een houthandel. Zeker bij grote klusprojecten kan dit je duur komen te staan. Over het algemeen raden we dus aan om gewoon (fysiek of digitaal) naar een houthandel te gaan.

Nog eens lekker klussen dit weekend? Dan is het verstandig om eerst naar een houthandel te gaan. Vervolgens kun je zelf beslissen of je het hout daar koopt of zelf verzamelt.

wij leveren oa. Krono, StoreMax, Skantrae deuren, Geberit, Metabo, Meister, Berry alloc, Quickstep, Ambiant
   
bouwmaterialen laminaat vloeren bestel online of bel.
TNT Pin Ideal